Plaatje moed baan opzeggen
HOE VIND JE MOED JE BAAN OP TE ZEGGEN?
20 augustus 2017
Foto bij Artikel Maaike
MIJN EERSTE ONTDEKKING BIJ YES! GEEN WERK
21 september 2017

DE KUNST VAN HET LEVEN

Tekst: Lotte Kramer
Ik ben mijn leven doorgegaan. Ik heb gezeten achter mijn computer met het gevoel ‘dit is toch niet waar het leven over gaat?’, werk gedaan waar ik met buikpijn heen ging, diepe dalen gekend, mijn meest dierbare persoon, mijn moeder, plots verloren (en toch ook niet), volledig zonder geld gezeten, zo oververmoeid geweest dat ik geen boodschappen meer kon doen en ik voel me bij vlagen nog alleen. Ik heb het gevoel van een onveilige jeugd gekend en toch voel ik me nu veilig. In mezelf en met mezelf. En een stap verder: ik ben een echte levensgenieter. Altijd al geweest. Ik vind het leven prachtig mooi. Hoe kut het soms ook is.

De kunst van het leven is dat je accepteert dat vallen erbij hoort. Want dan is het al niet meer zo erg dat je bent gevallen. Geef het tijd, wonden hebben soms tijd nodig en willen soms oneindig keren verteld worden voor ze geheeld zijn. Misschien zijn er wonden die niet meer helen. Je hoeft ze niet alleen te dragen. En de kunst is dat je opstaat. Elke keer opnieuw, hoe vaak je ook valt, dat je weer opstaat en om je heen kijkt hoe mooi het eigenlijk nu is.

Geniet van het leven. Neem het niet te serieus, lach om jezelf en glimlach over hoe iets is gegaan. Vergeving is een grote gift en dankbaarheid je grootste schat. Kijk vol nieuwsgierigheid naar de toekomst, en bewonder de wereld steeds weer met een nieuwe blik. Dit maakt je vrij.

Er komt een dag dat je voelt dat je op het juiste pad bent. Dat je hart klopt en dat je voelt dat wie jij bent zóveel waard is. Dat door gewoon jezelf te zijn, jij ontzettend veel geeft. Zodanig dat de ander ervan opbloeit en jij ervan straalt.

En als je goed oplet, ben je daar nu al. We zien en voelen het alleen niet altijd. Je bent al op jouw juiste pad. Jij laat anderen stralen door te zijn wie je bent. Moeiteloos, geef jij zoveel. Elke dag. Gewoon door te zijn wie je bent. Mooi hè?

Voel je het? Je bent er al. Dit is het leven. Jouw leven.

Liefs, Lotte


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *